tirsdag 29. januar 2013

Bruk mikrospar for å lage deg en bufferkonto

En bufferkonto er en type sparekonto hvor du kun skal bruke pengene til uforutsette utgifter. Det kan være alt fra om du må kjøpe ny vaskemaskin når den gamle tar kvelden, må til veterinæren med katten din eller må bytte ut radiatoren på bilen. Hvis man ikke har en bufferkonto kan man nemlig havne i en skikkelig økonomisk knipe i disse tilfellene, og i verste fall kan det hende man må ta opp et forbrukslån for å komme seg gjennom knipa. Ofte er det ikke noe problem å ta opp små forbrukslån, men det er jo klart at det er mer lønnsomt å heller ha pengene på konto selv enn å låne dem!

Noen liker å ha en bufferkonto med saldo tilsvarende én månedslønn, mens andre har så mye som to eller tre månedlønner. Hvor mye du ønsker å ha der får du bestemme helt selv, poenget er bare at man skal klare å betale alle uforutsette utgifter uten å måtte ta opp lån eller bruke kredittkort. 






Å fylle opp en bufferkonto med så mye som to-tre ganger månedslønn kan være skikkelig vanskelig for mange, da det faktisk er snakk om veldig mye penger. Det er ikke alle som har råd til å gjøre dette med det samme, og det er her mikrosparing kommer inn i bildet. Mikrosparing lar deg lage bufferkontoen på noen få minutter og begynne å spare til den allerede nesten gangen du bruker kortet ditt til å betale noe.

Med mikrospar overfører du penger til kontoen din hele tiden, og det er såpass små summer at folk flest heller ikke legger merke til at de forsvinner fra kontoen.  Dette blir da en vinn-vinn-situasjon, da du ikke merker at pengene forsvinner fra konto, men likevel kan bygge opp en solid bufferkonto som kan redde skinnet ditt når huset plutselig får vannlekkasjer!

Den geniale fordelen med å bruke mikrospar for å fylle bufferkontoen er ved at man alltid sparer på den helt til den er "full". Det betyr at hvis du bruker mikrospar i én måned så vil du allerede da har spart opp en grei slant som kan brukes ved neste nødstilfelle. For selv om du bare har spart opp 2 000kr og trenger 5 000 til radiatoren er det fortsatt 2 000kr du ikke ville hatt om du ikke hadde begynt sparingen. Derfor er det viktig å komme i gang med sparingen så raskt som mulig, og prøve å fylle den opp etter beste evne.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar