mandag 28. januar 2013

Mikrospar eller vanlig sparing?

Det er mange som lurer på følgende: er det noe vits i å bruke mikrospar fremfor vanlig sparing? Vel, svaret er faktisk så enkelt som nei. Det spiller ingen rolle om du overfører 10 kroner 20 ganger i måneden eller 200kr en gang i måneden. Pengene er de samme, men det er to forskjellige måter å spare dem på. Derfor bør man enkelt nok velge den sparemetoden som passer deg og sparingen din best.

Fordeler med mikrospar

En av de aller beste fordelene med mikrospar ligger i at du kan spare uten å måtte aktivt gå inn for det. Om du skal overføre X kr til sparekontoen hver måned er dette mer vanskelig enn om hele prosessen går av seg selv. Så for folk som ofte bruker opp hele brukskontoen sin på tull, de som er for late til å sette av penger til å spare og en hel rekke andre folk er mikrospar en mye kjekkere måte å spare på enn vanlig sparing. Summen er den samme, men prosessen er enklere og går av seg selv.

Fordeler med vanlig sparing

For mange er det likevel også en del fordeler med vanlig sparing. Det vil si at man overfører enten en fast sum per måned, eller mindre summer oftere. Her får man selvfølgelig mye mer kontroll på hvor mye man overfører til sparekontoen sin, og det er dermed lettere å sette seg mål og jobbe mot dem. I tillegg er du selvfølgelig sikret mot at du sparer for mye, altså at du overfører mer til sparekontoen din enn du egentlig har råd til den måneden. Noen banker har nemlig store gebyrer om man overfører penger tilbake fra sparekontoen, og det er derfor mye bedre å unngå å overføre dem dit til å begynne med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar