søndag 27. januar 2013

Hva er mikrosparing?

En av de nyeste sparetrendene heter noe så eksotisk som mikrospar, og er rett og slett en funksjon som lar deg overføre små beløp med penger til sparekontoen din hver gang du gjennomfører en transaksjon. Det betyr at hver gang du betaler med kortet i butikken, kjøper noe på internett eller tar ut penger fra minibanken så overføres et lite beløp til sparekontoen din.

Tanken bak det hele er at summene er så små at du ikke legger merke til at de blir vekk, og dermed kan spare mer uten å måtte forandre like mye på bruksmønsteret ditt. I teorien er det akkurat det samme som å legge kronestykkene du fikk til overs i sparegrisen, bare at det hele foregår digitalt i nettbanken din isteden.



Noen banker lar deg også velge om du vil spare en fast sum hver gang du handler eller om du vil runde av til nærmeste ti-, femti-, eller hundrelapp. Det betyr at dersom du velger tier og handler for 132 kroner vil den runde det opp til 140kr og dermed overføre 8 kr til sparekontoen din. Om du velger en fast sum, for eksempel 1kr, 5kr eller 20kr vil denne summen automatisk overføres til sparekontoen din hver gang du bruker kortet. Hvilken måte man ønsker kan man bestemme helt selv, men personlig er jeg en stor fan av den som runder opp til nærmeste femtilapp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar